Orange Grove


Bio

Kort nadat ze het Caribische paradijs Sint Maarten verlieten om in Nederland te gaan studeren, besloten de twee beste vrienden Michael Maidwell en Jacob Streefkerk een band op te richten. Deze kreeg de naam Orange Grove, vernoemd naar een gebied van hun thuiseiland. Net als zoveel tieners waren ze na het afronden van hun middelbare school eigenlijk al helemaal klaar met studeren – daarnaast, was in een band zitten niet veel cooler dan alle andere opties?

Jacob speelde al gitaar en Michael ontdekte dat hij een talent had voor rappen. Studeren werd steeds saaier en saaier, dus ze moesten snel stappen ondernemen. De eerste nummers waren al gauw geschreven, gevolgd door de demo’s die werden opgenomen op hun four track minidisc recorder. Binnen no time hadden ze genoeg nummers voor een demo cd en konden ze aan hun eerste optredens in kleine bars en clubs beginnen.

In de daaropvolgende jaren bracht Orange Grove onafhankelijk een aantal singles, videoclips en studio en live albums uit. Terwijl ze over heel de wereld reisden om zoveel mogelijk mensen met hun muziek kennis te laten maken. Het was misschien niet het eenvoudigste pad om te bewandelen: proberen om rond te komen van je eigen muziek zonder het netwerk van platenlabels of een outside management is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het was zeker een mooie tijd waarin de band veel leerde met iedere stap die ze namen.

We spoelen snel door naar vandaag de dag waarop Orange Grove op het punt staat hun lang verwachte studioalbum ‘Ganja Rock’ te releasen. De band heeft grote stappen gemaakt sinds hun eerste album ‘Genuine Origins’ en het verschil is duidelijk merkbaar in hun nummers en tijdens hun live shows. Ook dankzij het toetreden van de enorm getalenteerde bandleden en producers Tim Kesteloo (gitaar) en Robert Biesewig (drums) in 2011. De twee droegen voor een groot deel bij aan het ontstaan en produceren van Ganja Rock. Ook de samenwerking met legendes als King Yellowman, Walshy Fire (Major Lazer) en Brainpower draagt eraan bij dat de band er zeker van is dat ze hun trouwe fans weer goede nieuwe muziek kunnen bieden. En er tegelijkertijd nieuwe fans bij te krijgen die hun muziek voor het eerst horen.

Michael voegt hieraan toe: ‘Dit voelt als het album waar al die jaren ervaring naartoe moesten leiden. Het voelt als ons cadeau naar de fans die ons jarenlang gevolgd en gesupport hebben.’